CĂSUȚA CU PRIDVOR
- Sărbătoarea pensiunilor buzoiene -
Ediția a V-a
Pe 1 decembrie, începând cu orele 13:30 la Casa cu Tei (Sărata Monteoru), în atmosfera tradițională buzoiana, cu
bucate preparate ca la țară, sa jucam hora ca pe la noi și să mai purtăm
ia romanească.
Așa
cum au obișnuit vizitatorii la fiecare ediție, vor organiza și acum expoziția culinara a pensiunilor ANTREC Buzău, unde sunt degustate
preparate tradiționale, vinuri locale de Dealu Mare și țuica "mortala"
de Chiojdu. Mai mult decât atât, preparatul-emblema al evenimentului,
Tocana Națională, va fi oferit spre degustare întregului public
participant.
Tot
cu aceasta ocazie, ANTREC Buzău lansează produsul turistic "Drumul
Sarmalelor", încercând să răspundă solicitărilor agențiilor de turism,
pentru promovarea bucătăriei tradiționale românești în rândul amatorilor
de turism gastronomic. Astfel, pensiunile din județ vor pregăti rețete
inedite de preparare a sarmalelor, folosind ingrediente locale.
Sunt parteneri ai evenimentului, Unilever Food Solutions, care vor antrena copiii prezenți la
eveniment într-un concurs gastronomic, punându-le la dispoziție
ingredientele companiei, iar Master Chef Robert Voicu și echipa sa vor
expune clasica sarma româneasca în maniera de 5*****, dovedind faptul
ca gastronomia romanilor merita sa intre în familia celor mai creative bucătarii ale lumii.
Școlile din județ ce au participat la proiectul "Școala de vara a tinerilor meșteșugari", vor expune lucrările realizate de copii și vor face demonstrații de măiestrie la ghergheful vertical, încondeind oua, confecționând opinci sau împletituri.
Vor fi
lansate materiale de promovare turistica a județului Buzău, vom admira creațiile meșterilor populari dar nu vom sta pe gânduri să intrăm și în
joc alături de ansamblurile din județ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu